ESTEİZMİT Estetik Plastik Cerrahi Kliniğinin resmi bloğudur (Kocaeli,Bolu,Yalova,Sakarya,Düzce başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışı hastalara hizmet vermekteyiz)
26 Ağustos 2015 Çarşamba
BAYRAMDA ELLERE DİKKAT !
Kurban Bayramı yaklaşıyor, pekçok kişi dini vecibelerini yerine getirmek için sabırsızlanıyor. Kurban Bayramı Plastik Cerrahi açısından ise el yaralanmalarının en fazla görüldüğü dönem.
Kurban Bayramında bıçaklar başta olmak üzere keskin cisimlerin kullanımı yoğunlaşıyor bu da kaza riskini artırıyor. Son yıllarda profesyonel kesim alanlarının oluşturulması ile daha deneyimli insanların keskin bıçaklarla çalışması hedefleniyor. Bu durum olumlu gelişmeler sağlasa da kesim alanlarındaki yoğunluğa bağlı dikkatsizlik ve yorgunluk yine kaza riskini artıran bir neden olarak karşımıza çıkıyor.
Kurban bayramında kesici yaralanmalar en çok el, el bileği yaralanması şeklinde ortaya çıkmaktadır. El günlük aktivitelerimizi gerçekleştirdiğimiz yegane organımız ;farklı pekçok dokunun özel bir fiziksel harmoni içinde çalıştığı özel bir sistem.
El yaralanmalarında elin fonksiyonu için önemli olan tendon, sinir, damar,kemik, eklem yapıları hasarlanabilir. Basit bir cilt kesisinden uzuv kopmasına kadar çok çeşitli yaralanmalarla karşılaşılabilir. Olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı, komplike yaralanmalarda mutlaka plastik cerrahi görüşü istenmelidir.
El yaralanmalarında öncelikle yaralanma bölgesine temiz bir bezle 4-5 dakika bastırılarak kanama durdurulmalı daha sonra yaralanma bölgesinde yabancı cisimler varsa mümkün olduğunca temizlenmelidir. Temiz bir bezle yine sarılarak sağlık merkezine ulaşılmalıdır.
Eğer uzuv kopması sözkonusu ise kopan parça ıslak temiz bir beze sarılarak bir poşete konulmalı ve buz dolu bir kabın içinde olay yerinden hastaneye transfer edilmelidir. Sağlık merkezi arası transfer de ise serum fizyolojik ile yıkanmış parça temiz bir gazlı beze sarılarak bir poşete konur ve buz dolu bir kabın içinde taşınmalıdır.
Basit yaralanmalar acil servis şartlarında çözümlenirken komplike yaralanmalara ameliyathane ortamında müdahale edilmelidir. Komplike yaralanmalarda çoğunlukla mikrocerrahi uygulanması gerekir ve mikrocerrahi alanında deneyimli cerrahlar tarafından mikrocerrahiye uygun teknolojik alt yapının olduğu hastanelerde yapılması önerilir.
El yaralanmalarında onarım kadar iyileşme sürecindeki rehabilitasyon da önemlidir. Ameliyat sonrası süreçte fizik tedavi takibi ve uygulamalarına hastanın uyumu başarıyı belirleyen en önemli kriterdir.
El yaralanmalarının tedavi süreci uzun olabilmektedir, fizik tedavi sürecinde işe dönüş uzayabilir bu konuda hasta mutlaka uyarılmalıdır.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
0 262 331 61 61
0 505 799 29 98
bilgi@esteizmit.com
6 Ağustos 2015 Perşembe
"COSMETİC TOURİSM" KOZMETİK SAĞLIK TURİZMİ
SAĞLIK TURİZMİ
Günümüzde iletişim olanaklarının gelişmesi ile bilgi akışı hızlandı ve dünyanın diğer ucundaki uygulamalardan anında haberdar olma fırsatı doğdu. Ülkelerin gelişmişlik derecesine ve maliyetlere bağlı olarak estetik cerrahi alanında hastalar araştırma aşamasındayken uzak bir ülkedeki plastik cerrahı takip edebilmekte ve onu tercih edebilmektedir.
Sağlık turizmi ülkemiz ve estetik cerrahi alanı için prestijli bir hizmet olsa da çok dikkatli olunması gereken bir konudur. Yurt dışından ameliyat için başvuran kişilerin genel olarak zamanları kısıtlıdır. Bu durum cerrahın hastayı daha hızlı değerlendirmesine , hızlı ameliyat planı yapmasına neden olmaktadır.
Hastaları tanımak, beklentilerini anlamak, hazır olup olmadıklarını tartmak ve ameliyat sürecini doğru anladıklarından emin olmak için birkaç görüşme yapılması, ameliyat planını net olarak oluşturmak için bir iki kez muayene uygulanması sağlıklı olmaktadır. Yurt dışı hastalarda ise bu kadar uzun görüşme ya da muayene şansı olmamaktadır.
Yine ameliyat sonrasında hastalar yakında takip edilmekte ve oluşabilecek sorunlar erken farkedilerek gerekli önlemler alınmaktadır. Yurt dışı hastalarda ameliyat sonrası takip süresi kısıtlı olmakta ve komplikasyonlara müdahale gecikebilmektedir.
Amerikada yapılan bir araştırmada amerikaya dış ülkelerden en sık başvurma nedeni meme büyütme amacıyla olmuş ve en sık görülen komplikasyon da meme implantının enfeksiyonu imiş. Ülkemizde bununla ilgili net veriler yok ancak burun estetiği ve meme estetiğinin ilk sıralarda olduğu söylenebilir.
Yurt dışı hastalarda takip zorluğu her cerrah tarafından kabul edilse de günümüzde anlık mesajlaşma veya görüntülü konuşma seçeneklerinin olması bu sorunu çözmektedir. Artık akıllı telefonlarda herkes tarafından kullanılan "whatsap" "skype" gibi programlar doktora anlık sorular sorabilmeyi ya da ekran üzerinden muayene yapabilmeyi mümkün kılmaktadır.
OP.DR.NURGÜL ALTUNTAŞ
0 505 799 2998
24 Temmuz 2015 Cuma
BURUN ESTETİĞİ DÜŞÜNENLER
Burun yüzümüzün en temel estetik öğesi olması bakımından şekli,duruşu çok önemlidir. Diğer yandan nefes almak gibi hayati bir işlevin kontrolünde en önemli kısımdır. Burun şekli ve yapısı kişinin kendine güvenini , toplum içinde kendini ifade tarzını etkileyebilmeltedir.
Günümüzde sosyal medya gibi görüntülü iletişim ve paylaşım seçeneklerinin çoğalması görselliğe daha fazla önem verilmesine neden oldu. Buna paralel olarak estetik cerrahi uygulamalarında artış olmaktadır.
Burun estetiği düşünenler öncelikle işe doktor araştırmakla başlamaktadır. Genellikle sanal ortamlarda doktorlar hakkında bilgi edinmeye çalışmaktadır. Ancak önemli olan doktorunuzu en kısa ziyaret etmeniz yüz yüze konuşmanız ve muayene olmanızdır. Burun şeklinin düzeltilmesi ile ilgili yapılabilecek işlemleri , burun ameliyatının ayrıntılarını ve sonrasında yaşanacak durumları doktorunuzdan duymanız önemlidir. Sanal ortamlardaki çoğu bilginin yanıltıcı veya abartılı olabileceği unutulmamalıdır.
Burun estetiğinde önemli olan burun tıkanıklığının giderilmesi ve yüze yakışan doğal görünümlü bir burun şekli elde edilmesidir. Estetik Cerrahınızın daha önce gerçekleştirdiği operasyonların sonucunu mutlaka görün ve hastalarıyla ameliyat süreci ile ilgili mümkünse konuşun.
Burun estetiğine karar verirken her kişide yanı işlemlerin uygulanmadığını unutmayın kişiye özgü ameliyatlar yapıldığının bilincinde olun. Çok iyi bir estetik cerrah ile ameliyat sürecine karar verebilirsiniz ancak çoğunlukla iyileşme sürecindeki dinamik yapı nedeniyle her cerrahın bütün ameliyatlarının mükemmel oacağını sanmayın.
Burun estetiğinde %10 oranında ikincil müdahalelere ihtiyaç olabilmektedir. Bu konu ile ilgili cerrahınızla ayrıntılı olarak konuşun.
Burun estetiği işlevsel ya da psikolojik olarak etkilenme yaratsa da ülkemizde sağlık sigortaları kapsamında çoğunlukla keyfi bir ameliyat olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle belirli bir maliyeti olacağı bilinmelidir.
Burun estetiği fiyatları ameliyatı yapacak doktora ve ameliyatın yapılacağı hastaneye, yatış süreciine göre değişebilmektedir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
+90 505 799 29 98
MEME SİLİKONU PATLAR MI ?
Meme büyütme günümüzde kullanılan en geçerli yöntem silikon meme protezleri kullanılarak meme volümünün artırılmasıdır. Eski yıllardaki bazı magazin haberlerinin etkisiyle meme büyütme düşünen kişilerin en çok merak ettiği konu meme protezlerinin patlama riskidir.
Meme protezleri kalın bir silikon zar ve silikon jelden yapılmıştır. Dıştaki silikon kabuk travmaya oldukça dayanıklıdır. Ancak yüksek basınç altında zarar görebilir. Günlük aktiviteler ile silikon kabuğa zarar verecek bir basınç oluşma riski yoktur. Yüksek enerjili bir trafik kazası ya da kesici delici cisimler ile yaralanmalar silikonların etkilenmesine neden olabilir.
Meme silikonunun patladığına ilişkin bulgular neler?
- Memede ağrı
- Memede büyüklük farklılığı
- Memede şekil bozukluğu
- Memede sertlik veya yumuşaklık
- Memede kitle oluşması
Meme silikonunun patladığı nasıl anlaşılır?
Yukardaki şikayetlere sahip kişilerde meme MR ı çekilerek değerlendirme yapılır. Şikayeti olmayanlara da 2 yılda bir meme Mr görüntülemesi ile değerlendirme önerilir.
Meme silikonu patlamışsa ne yapılır?
Herhangi bir sorun oluşturmayan hafif silikon kaçağı için bişey yapılmaz sadece takip edilir. Silikonlar çıkartılarak yenisi yerleştirilebilir veya yeniden silikon yerleştirilmez toparlama ameliyatı yapılarak meme şekillendiilir.
Meme silikonu için takibe gerek var mı?
Meme büyütme uygulanan kişilerin kendi kendini takip etmesi önemlidir. Aynada meme şeklinde veya kıvamında farklılık hissettiğinde doktora başvurması önerilir. Herhangi bir sorunu olmasa dahi meme kanseri açısından kadınların en az 2 yılda bir konunun uzmanı bir cerraha muayene olması ve gerekirse görüntüleme yöntemleri ile kontrol olunması önerilir.
Meme silikonu kanser yapar mı?
Meme silikonunun kansere neden olduğuna dair herhangi bir veri elde edilememiştir. Ancak yine de tüm kadınların kontrol altında olması gereklidir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 505 799 2998
13 Temmuz 2015 Pazartesi
GENÇLİK İPİ (SILHOUETTE SOFT LİFT) İLE YÜZ GENÇLEŞTİRME
"Görselliğin giderek önem kazandığı toplumumuzda herkes daha güzel, genç ve dinamik görünmek istiyor. Çoğunluk bunun için ameliyatı göze alamıyor ve ameliyatsız yöntemleri tercih ediyor. Gençlik ipi yöntemi bunlardan biri"
Silhoutte soft lift yıllardır kullanılmakta olan bir yöntem; amaç yaşla birlikte orta yüz bölgesinden altyüz bölgesine yer değiştiren dokuların kaldırılarak yüze daha dolgun ve dinamik bir görüntü verebilmek. Son yıllarda "gençlik ipi " olarak anılmaktadır.
Gençlik ipi ile yüz gençleştirme kimlere uygulanır?
Özellikle orta yaşlı kişilerde yüz bölgesindeki sarkmalar için kullanılabilir. İleri yaşlarda da uygulanabilir ancak etkisi daha az olabilir çünkü yaşla birlikte yüz bölgesindeki yumuşak dokularda daha fazla deformasyon oluşmaktadır. İple yüz kaldırmanın bunu tek başına çözmesi mümkün olmayabilir.
Orta yaşlı, yüzünde sarkmalar başlayan, çene hattında kaybolma, burun yan çizgilerinde belirginleşme olan kişilere uygulanabilir.
Gençlik ipi nasıl etki eder?
Gençlik ipi ameliyatlarda kullanılan dikiş ipliklerinden üretilen bir malzemedir. Üzerinde belli bölülerde "koni" adı verilen tırtıklar vardır. Deri altına yerleştirilerek sarkmaya neden olan dokuların bu tırtıklara asılarak yukarıya kaldırılmasının sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca deri altında reaksiyon yaratarak kollagen üretiminin artmasını ve cilt yenilenmesinin tetiklenmesini sağlar.
Gençlik ipi nasıl uygulanır?
Yüz bölgesine işaretleme yapılır ve ipliklerin giriş-çıkış deliklerine lokal anestezi uygulanır. İplikler yerleştirilir. Dokuların iplikler üzerindeki tırtıklara yerleştirilmesi sağlanır. İşlem yaklaşık 40 dk kadar sürer.Aynı gün iş ve sosyal hayata dönülebilir.
Gençlik ipi sonrası bakım?
Gençlik ipi uygulanması sonrasında özel bir bakıma ihtiyaç yoktur. Ağzın aşırı açılmasından kaçınılmalı, yüze ipliklerin kaldırma yönünde masaj yapılması önerilir. İlk günlerde yüzde hafif şişlik ve morluklar olabilir. İşlem sonrasında aralıklı olarak soğuk uygulama yapılması şişlik ve morlukları azaltacaktır.
Gençlik ipi uygulaması sonuçları ?
Gençlik ipi uygulamasının sonuçları hemen işlem sonrasında iki yüz bölgesi arasında karşılaştırma yapılarak görülebilir. Etki zamanla artarak devam eder. Aşırı sarkması olan ileri yaşlı kişilerde yeterince etki alınamayabilir ve ek tedavilere ihtiyaç duyulabilir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 505 799 29 98
25 Haziran 2015 Perşembe
BURUN AMELİYATI SONRASINDA MORLUK ve ŞİŞLİK
"Günümüzde dokulara daha az hasar veren tekniklerin kullanılması ile burun estetiği sonrası morluk ve şişlik daha az görülmektedir"
Burun pekçok farklı özelliğe sahip dokunun birarada bulunduğu bir organdır. Sert burun kemiği,daha
yumuşak ve beslenmesi zor kıkırdak doku, nemli burun içi mukozası, kemik ve mukozadan oluşan konkalar gibi pekçok farklı yapının bir arada bulunduğu bir organdır.
Burun estetiğinde amaç işlevsel ve görsel açıdan bu dokular arasındaki harmoniyi yeniden sağlamak ve bunu en az hasar oluşturacak şekilde yapmaktır.
Özellikle kıkırdaklar ve kemik üzerindeki beslenmeyi sağlayan zarların zedelenmemesi iyileşme döneminin daha rahat geçirilmesini sağlar.
Cerrahi işlem sonrası yumuşak dokulardaki etkilenmeye bağlı olarak şişlik ve morluk olması doğaldır. Ancak dokulara dikkatli müdahale edildiğinde morluk göz altında sınırlı bir bölgede oluşmakta ve birkaç gün içinde kaybolmaktadır. Burun çevresindeki şişlikler ise ortalama 1 ayda tamamen geçmektedir.
Burun estetiği sonrası şişlik ve morluklar için ne yapılır?
Ameliyat günü ve ertesi gün herşey yolunda iken 2-3 gün şişlik ve morlukta artış yaşanabilir. 4.günden sonra ise şişlik ve morluklar azalmaya başlayacaktır. Ameliyat sonrası dönemde baş yukarda olacak şekilde iki yastıkla yarı oturur pozisyonda yatılması ve sağa sola çok dönülmemesi şişliklerin oluşumu azaltır.
İyileşme döneminde yeşil çay gibi bazı bitki çayları ödemlerin rahat atılmasını sağlayabilir. Yine morlukları azaltıcı kremler gerekli olursa kullanılabilir.
İyileşme döneminde bol sıvı alınması ödemlerin hızlı atılması açısından yararlı olabilir. Sigara içen hastalarda bu şikayetlerin daha fazla olduğu iyileşmenin daha geç olduğu görülmektedir. Bu nedenle ameliyat öncesi mutlaka bırakılması önerilir.
Burun estetiği iyi planlanılması ve titiz çalışılması gereken bir ameliyattır. Cerrahi olarak dokulara saygılı tekniklerin kullanılması ameliyat sonrası dönemde de hastanın önerilere uymasıyla iyileşme dönemi oldukça rahat geçer. Ancak tüm bunlara rağmen bazı hastalarda aşırı morluk ve şişlik oluşabileceği unutulmamalıdır.
Op.Dr.Nurgül Altuntaş
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 6161
+90 5057992998
24 Haziran 2015 Çarşamba
ESTETİK CERRAHİ İSTEYENLER: SİGARAYI BIRAKIN!
Görselliğin giderek daha da önem kazandığı bir çağda yaşıyoruz. Buna paralel olarak daha güzel görünebilmek için zamanla daha fazla insan estetik cerrahi müdahalelere başvuruyor.
Ancak kişiye ait bazı faktörler estetik cerrahide elde edilebilecek sonucu olumsuz etkiliyor. Bunlardan en önemlisi sigara kullanımı;
Sigaranın kansere yol açması veya kalp hastalıklarını tetiklemesi gibi olumsuz etkileri daha çok biliniyor. Öte yandan sigara deri için direkt bir toksindir, çok erken yaşlarda derinin incelmesine ve kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Aynı zamanda estetik cerrahi işlemleri açısından pekçok açıdan risk oluşturur.
Sigaranın olumsuz etkileri nelerdir?
Sigara damarlarda oluşturduğu olumsuz değişiklikler ile kalbin fonksiyonunun bozulmasına dolaysıyla cerrahi sonrasında kanlanma bozukluklarına yol açar. İyileşme gecikir ve daha fazla iz kalır.
Sigara aynı zamanda genel anestezi alan hastalarda da risk oluşturur. Akciğer yapısını bozarak havalanmayı olumsuz etkiler, salgılarda artışa neden olarak hava yolu problemleri oluşturabilir. Kanın yoğunluğu artırarak bacaklardaki kanın kalbe dönmesini zorlaştırır ve ölümcül boyutlara ulaşabilen akciğer embolisine neden olabilir.
Tüm bu olumsuz etkileri nedeniyle özellikle estetik cerrahi müdahalesi düşünüyorsanız biran önce sigarayı bırakın. Ameliyatta ve ameliyat sonrası dönemde yaşanabilecek sorunları bu şekilde oldukça azaltmış olursunuz.
Daha iyi bir cerrahi sonuç için sigaradan uzak durmanızı öneriyoruz.
Op.Dr.Nurgül Altuntaş
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 6161
+90 505 799 2998
www.esteizmit.com
"BEN" LERİNİZİ TAKİP EDİN
Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığımız bir mevsimdeyiz, acaba güneşin zararlı etkileri hakkında yeterince bilinçli miyiz?
Güneşin cildimizde oluşturduğu zararlı etkilerden biri de benleri olumsuz etkilemesi. Halk arasında "ben" olarak adlandırılan derideki melanosit hücrelerinin birikmesi ile oluşurlar. Melanositler deriye rengini veren "melanin"isimli maddeyi salgılarlar. Melanositler bir noktada daha yoğun biriktiklerinde salgıladıkları melanin nedeniyle o bölge deriye göre daha koyu olabilir.
Benler doğumdan itibaren bulunabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilirler. Deriden kabarık veya deriyle aynı seviyede bulunabilirler, açık kahverengiden siyaha kadar koyu tonlarda ortaya çıkarlar. Doğumda varolan benlerde zamanla çevresel etkilerle renk değişimi veya boyut artışı ortaya çıkabilir.
Benler neden takip edilmeli?
Benlerin bazılarında zamanla deri kanserine dönüşüm ortaya çıkabilir bu nedenle yakından büyüklük,renk ve vasıfları takip edilmelidir. Hatta bazen değişim ortaya çıkmadan bazı benlerin cerrahi olarak çıkartılarak patolojik inceleme yapılması önerilir. Görüntü olarak iyi ya da kötü huylu olması ayıredilemeyeceğinden patolojik tanı çok önemlidir.Cerrahi olarak çıkarılması önerilen benler;
- Sınırları düzensiz olan
- 5 mm den büyük ve/veya son zamanlarda boyut artışı görülen
- Birden fazla renk tonu içeren
- Üzerinde yara,kanama ,kabuklanma olan
- Çevresinde tahrişe bağlı kızarıklık olan, sürekli travmaya maruz kalan
- Şekil,boyut ve renginde değişim gözlenen benler, şeklinde sıralanabilir.
Benler nasıl çıkarılır?
Benler genel olarak lezyonun olduğu bölgeye lokal anestezi uygulanarak çıkarılır. Çıkarıldıktan sonra benin büyüklüğüne göre gerektiği kadar dikiş konulur. Yara üzeri özel bantlarla pansuman yapılarak kapatılır. Alınan materyal mikroskobik inceleme için patolojiye gönderilir.
Cerrahi dışı koterizasyon,laser, kryoterapi gibi tedavi seçenekler mevcuttur. Ancak cerrahi eksizyon lezyonun tamamen çıkartılması için en geçerli yöntemdir.
Benlerin çıkartılması yaklaşık 10 dk sürer, kişi normal yaşantısına devam eder. Basit pansuman dışında özel bir bakıma ihtiyaç duyulmaz. Cerrahinin yapıldığı bölgeye göre dikişler 7-10 gün içinde alınır.
Benler nasıl cilt kanserine dönüşür?
Benlerin cilt kanserine dönüşümünde en önemli etken ozon tabakasının incelmesi ile giderek daha yoğun maruz kaldığımız ultraviyole ışınlardır. Ayrıca beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi,endüstriyel gelişimin artmasına bağlı kanserojen maddelerin yaygınlaşması bu durumu tetiklemektedir.
Özellikle açık alanda çalışan, açık tenli,vücudunda fazla miktarda beni olan kişilerin düzenli olarak benlerini Plastik Cerrahi veya Dermatoloji bölümünde kontrol ettirmesi faydalıdır.
Benlerin cilt kanserine dönüşüm riskini azaltmak için güneşin dik geldiği saatlerde dışarda bulunmamak; şapka,gözlük ,güneş koruyucu ile dışarı çıkmak oldukça etkilidir.
Benlerin cilt kanserine dönüşümü sonrasında erken evrede tanılanabilen pekçok lezyon cerrahi olarak çıkartılarak tamamen tedavi edilebilmektedir. Sık kontrol ve erken teşhis bütün hastalıklarda olduğu gibi burada da çok önemlidir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 61 61
2 Haziran 2015 Salı
DOĞUŞTAN TETİK PARMAK NEDİR?
KONJENİTAL (DOĞUŞTAN) TETİK PARMAK
Tetik parmak; parmakların hareketini sağlayan tendon yapıların kemiğe tutunduğu noktalarda darlık olması sonucu parmağın açılıp kapanma hareketini yeterince yapamaması olarak tanımlanabilir.
Erişkinler parmağın belli bir noktaya kadar açıldığı daha sonra takılma hissi olduğu şeklinde ifade ederler. Tetik parmak nedeni belli olmamakla birlikte doğuştan çocuklarda da görülebilir.
Çocuklarda tetik parmak
Tetik parmak çocuklarda %0.05- 3 oranında görülebilir. Doğumda tanı konulamaz genel olarak çocuğun elini kullanmaya başladığı 1 yıldan sonra farkedilir. Çoğunlukla başparmak etkilenir diğer parmaklarda görülme olasılığı düşüktür. Doğuştan tetik parmak deformitesi olan 4 çocuktan birinde her iki el birlikte etkilenir. Diğer el anomalileri ile ilişkili değildir.
Doğuştan tetik parmak neden olur?
Tetik parmak nedenleri tam olarak bilinmemektedir, tendonu kemiğe sabitleyen ve hareket sağlanması için makara gibi işleyen pulley yapılarının el parmak bileşkesinde yerleşmiş olanı bilinmeyen bir nedenle kalınlaşarak bu bölgede tendon hareketini engellemektedir.
Çocuklarda tetik parmak tanısı
Çocuklarda genel olarak 1. parmak el bileşkesinde mercimek tanesi şeklideki nodülün ele gelmesi ilk farkedilen durumdur. Daha sonra parmak hareketlerinde kısıtlılık ortaya çıkar. Tanı parmak işlevi değerlendirerek konulur.
Çocuklarda tetik parmak tedavisi
Tetik parmak tedavisinde atelleme, fizik tedavi, nodül içine ilaç enjeksiyonu gibi ameliyatsız teknikler denenebilir. Bu yöntemlerin çocuklarda uygulanması oldukça zordur. Bazı çalışmacılar %10-15 oranında tetik parmağın zamanla kendiliğinden gerileyebildiğini tespit etmiştir. Bu nedenle bir süre ameliyatsız teknikler uygulanarak gözlem yapılabilir. Eğer hareketlerde iyiye gidiş sözkonusu ise beklenebilir. Ancak kısıtlanmada artış varsa cerrahi tedavi düşünülmelidir.
Doğuştan tetik parmak deformitesinde cerrahi
Çocuklarda tetik parmak onarımı genel anestezi altında mikrocerrahi yöntemi ile uygulanır. Başparmak el bileşkesine yapılan 1- 1.5 cm uzunlamasına kesi ile kalınlaşmış olan A1 pulleyine ulaşılır ve pulley uzunlamasına kesilir. Bu bölgede parmağın duyu sinirleri bulunmaktadır çok titiz çalışılmalıdır.
Tetik parmak cerrahisi sonrası
Tetik parmak cerrahisi sonrasında basit yara bakımı yeterlidir. Ancak parmak haketlerinin desteklenmesi için bir süre fizik tedavi uygulanması yararlı olabilmektedir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 61 61
1 Haziran 2015 Pazartesi
BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER
Burun estetiği sonrası
Burun estetiği yaptırmak isteyen kişiler ameliyatla ilgili değil ameliyat sonrası ile ilgili kaygılar taşırlar. Genel olarak ameliyat sonrası ile ilgili yakınlarından duydukları veya internetten okudukları deneyimler kafa karıştırıcı olmaktadır. Bu nedenle burun estetiği ile ilgili pekçok mit oluşmuştur.Burun estetiği ile ilgili en sık sorulan sorulardan bazılarının cevaplarını burada bulabilirsiniz.
Burun estetiği sonrası hastanede kalınır mı?
Burun estetiği sonrasında genel olarak 1gün hastanede kalmayı öneriyoruz. Aynı gün eve çıkılabilir ancak genel anestezi uygulaması yapıldığı için bir gün gözlem altında olmak önerilir.
Burun estetiği sonrası ağrı olacak mı?
Burun estetik ameliyatı sonrasında ilk gün burun çevresinde hafif sızı olabilir ancak kişinin konforunu bozacak kadar değildir ve basit ağrı kesiciler ile kontrol edilebilir.Birkaç gün bu sızı devam edebilir.
Burun estetiği sonrası tampon çıkarılırken acı çekecek miyim?
Burun estetik ameliyatlarında artık silikon tamponlar kullanılmaktadır. Önceki yıllarda kullanılan bez tamponlar burun iç kısmındaki dokulara yapıştığı için çıkartılırken rahatsız edici olmaktaydılar. Günümüzde kullanılan tamponların çıkarılması oldukça basittir ve herhangi bir ağrıya neden olmaz.
Burun estetiği sonrası beslenme nasıl olmalıdır?
Burun estetiği sonrasında özel bir diyete gerek yok. İlk günlerde sulu, ılık, çiğneme gerektirmeyen yumuşak gıdalarla beslenilmesi daha uygundur.
Burun estetiği sonrası kanama olur mu?
Burun ameliyatı sonrasında ilk günlerde hafif sızıntılar olabilir. İlk 2 hafta daha yoğun kanamalar nadiren görülebilir basit tampon uygulaması ile çoğunlukla durdurulabilir. Eğer tüm uygulamalara rağmen aktif bol miktarda kanama devam ediyorsa tekrar uyutularak durdurulması gerekebilir.Bu şekilde kanamalar çok nadir görülür.
Burun estetiği sonrası duş alınabilir mi?
Burun estetiği sonrasında güneşlenmeye ne zaman başlayabilirim ?
Burun estetiği sonrasında ilk 6 hafta direkt güneşin altında kalınması veya solaryuma girilmesi sakıncalıdır. İlk 6 ay enaz 50 faktörlü güneş koruyucu kullanılarak güneşin zararlı etkilerinden korunulmalıdır.
Burun estetiği sonrası spor yapabilir miyim ?
Burun estetiği sonrasında 3 hafta tenis, yüzme gibi ağır sporlar yapmanız sakıncalıdır. Ameliyattan 6 hafta sonra koşma,yürüyüş,pilates yapabilirsiniz. Spor aktiviteleri sırasında burnunuza darbe almamaya dikkat etmelisiniz.
Burun estetiği sonrasında 7-10 iki yastıkla başınız hafif yukarda yatmanız önerilir. Önce açılan kıyafetler giymeniz yararlıdır. İlk 1 hafta günlük aktivitelerde dikkatli olunmalı fazla yorulmamalıdır. Ameliyat sonrası alkol ve sigara tüketilmemelidir.
Doktorunuz antibiyotik,ağrı kesici reçete edecektir, bir de burun ucundaki kabukların yumuşaması için süreceğiniz bir antibiyotikli merhem. Bunları düzenli bir şekilde kullanmanız gereklidir.
Burun estetiği sonrasında 4 hafta gözlük kullanımı önerilmez ,daha sonra hafif çerçeveli gözlük kullanılabilir. Lens 5 günden sonra kullanılabilir.
Burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Burun estetiği sonrasında hangi ilaçları kullanmalıyım?
Burun estetiği sonrası gözlük kullanımı nasıl olmalıdır?
Burun estetiği sonrasında 4 hafta gözlük kullanımı önerilmez ,daha sonra hafif çerçeveli gözlük kullanılabilir. Lens 5 günden sonra kullanılabilir.
Burun estetiği sonrası nefes alma ne zaman düzelir?
Burun estetiği sonrasında tamponlar çıktığında nefes almanız rahatlar ama tamponların çıkarıldığı alanlarda ödem olduğu için yeniden kapanır ve 3. hafta yavaş yavaş açılmaya başlar. 6.aya kadar burun nemli dokularında kurumaya bağlı olarak ara ara nefes tıkanıklıkları yaşanabilir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi
+90 262 331 6161
www.esteizmit.com
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi
+90 262 331 6161
www.esteizmit.com
DR.NURGÜL ALTUNTAŞ KİMDİR?
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı.
Dr.Nurgül Altuntaş 1982 yılında Trabzon’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesinden mezun oldu ve aynı yıl Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesinde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimine başladı. 2011 yılında uzmanlık tezini “Yanak defektlerinin onarımı” konusunda hazırlayarak uzmanlık eğitimini bitirdi. 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesine atandı. Ekim 2014 itibari ile “Esteizmit ” adı altında kendi muayenehanesi açtı.
Evli, Mete ve Ece isimli iki çocuk annesi olan Dr.Nurgül Altuntaş’ın ilgi alanları edebiyat ve tarihtir. Öykü ve şiir yazmaktadır lise yıllarında bu dallarda ödüller almıştır. İngilizce ve Rusça bilmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 3.sınıfına devam etmektedir.
Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneğine ve Estetik Cerrahi Derneğine üyedir.
Bilimsel Aktiviteler
Katıldığı kongreler, kurslar ve seminerler
28.Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi 20-23 Eylül 2006, Ankara
I.Temel Mikrocerrahi Kursu,Rekonstruktif Mİkrocerrahi Derneği, 18 – 22 Eylül 2007 DETAE Istanbul
29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi, 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
III.. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi , 26-28 Kasım 2007,İstanbul
IV. Ulusal Rekonstruktif Mikrocerrahi Kongresi 17-19 Aralık 2009, Antalya
Türk Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği III.Asistan Okulu 29 Nisan – 6 Mayıs, ANTALYA
32. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi 15-19 Eylül 2010,Trabzon
FUE tekniği ile Saç ve Kaş Ekimi Kursu 32. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi 15-19 Eylül 2010,Trabzon
Estetik Plastik Cerrahi Derneği 18.Ulusal Kongresi, 11-12 Ocak 2014, İstanbul
6. International Eurasian Aesthetic Plastic Surgery Course, 19 -21 Haziran 2014,İstanbul
2. İstanbul Advanced Rhinoplasty Course, 22 Haziran 2014,İstanbul
36. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi Ekim 2014,İstanbul
Estetik Cerrahi Derneği 19. Kongresi Ocak 2015, İstanbul
FTC iple yüz germe workshop Ocak 2015,İstanbul
Allergan Medical İnsttitute, Supporting excellence in facial aesthetics Mart 2015, İstanbul
Uluslararası Yayınlar
High-pressure paint gun injection injury of the hand: a case report. Oktem F, Oçgüder A, Altuntaş N, Bozkurt M, Tellioğlu AT. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2009 Jun;62(6):e157-9.
An unusual complication after routine intravenous cannulation: a case report. Oktem F, Sanli E, Erkan N, Tellioglu AT, Celik S, Adabag A. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2008 Nov;61(11):1407-8
Polidocanol injection for chemical delay and its effect on the survival of rat dorsal skin flaps. Menevşe GT, TeomanTellioglu A, Altuntas N, Cömert A, Tekdemir I. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2014 Jun;67(6):851-6. doi: 10.1016/j.bjps.2014.02.022. Epub 2014 Mar 4.
Combination of rhomboid flap and double Z-plasty technique for reconstruction of palmar and dorsal web space burn contractures. Sari E, Tellioglu AT, Altuntas N, Seven E, Ozakpinar HR. Burns. 2015 Mar;41(2):408-12. doi: 10.1016/j.burns.2014.07.017. Epub 2014 Sep 20.
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
Erkan N, Öktem H, Üregen S, Aksu İ, Tellioglu AT. Yeni bir teknik ile web aralığı rekonstrüksiyonu. 29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no 84. 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
Şanlı E, Öktem FH, Erkan N, Çelik SY, Adabağ A, Tellioğlu AT. Rutin katerizasyon sonrası görülen nadir bir komplikasyon. 29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no 224. 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
Öktem HF, Öçgüder DA, Altuntaş N, Bozkurt M, Tellioğlu AT. Yüksek basımçlı boya tabancası ile oluşan el yaralanması. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 626 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Menevşe GT, Altuntaş N, Öktem HF, Tellioğlu AT. Trachinus Draco (Weever Fish ) ile temas sonrası gelişen yumuşak doku nekrozu. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 634 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Menevşe GT, Tellioğlu AT, Altuntaş N, Cömert A, Tekdemir İ. Rat dorsal deri flebinde Aethoxysklerol ( polidokonol )ile kimyasal delay oluşturulması. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 417 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Altuntaş N, Aksu İ, Eker E, Tellioğlu AT, Menevşe GT, Özakpınar HR. Ulnar Arter Yokluğu ve Aksesuar Arter ile Kompansasyonu: Olgu Sunumu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 176- 177, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntaş N, Menevşe GT, Eker E, Tellioğlu AT. Saç- İplik Turnike Sendromu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 201- 202, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntaş N, Menevşe GT, Özakpınar HR, Tellioğlu AT. Kübital Tünel Cerrahisi Sonrası Lokalize Hipertrikozis: Olgu Sunumu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 286, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntas N, Aksu İ, Eker E, Menevşe GT, Öktem HF, Özakpınar HR, Tellioğlu AT. Ven anastomozu ile modifiye edilen ters akımlı sural flep uygulamaları. IV. Ulusal Rekonstruktif Mikrocerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no: 60 – 61,17-19 Aralık 2009, Antalya
Tetik G, Öktem H F, Altuntaş N, Tellioğlu AT. Geniş meningomyelosel defektlerinin onarımında yeni bir yaklaşım: dorsal interkostal arter perforatör flebi ile onarım, 32. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi, Bildiri CD si. 15-19 Eylül 2010 , Trabzon.
Altuntaş N, Özakpınar HR, Öktem F, Durgun M, Tellioğlu AT. Sendromik olmayan multiple bazal hücreli karsinom: olgu sunumu, 32. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi,, Bildiri CD si. 15-19 Eylül 2010, Trabzon.
30 Mayıs 2015 Cumartesi
YÜZ KIRIKLARI ve HAVA YASTIĞI
YÜZ KIRIKLARINDAN KORUNUN
Yüz kırıkları plastik cerrahların sıklıkla karşılaştığı yaralanmalardır. En çok araba ya da motor kazaları sonrasında ortaya çıkan yüz kırıkları yüz şeklinde bozulmaya ve bazı işlev kayıplarına yol açabilir.
Göz çevresindeki kırıklar gözle ilgili işlev kayıplarına, çene bölgesindeki kırıklar konuşma,yemek yeme gibi işlevlerde etkilenmeye yol açabilir. Yüz kırıklarından basit önlemler ile korunulabilir.
Yüz kırıkları en sık trafik kazaları sonrasında ortaya çıktığına göre trafik kurallarına uyulması kazaların ve doğrudan yüz travmalarının azalmasını sağlayacaktır.
Emniyet kemeri kullanılması ve hava yastığı bulunan arabaların tercih edilmesi yine koruyucu önlemlerdir.
Emniyet kemeri kullanımının yüz kırığı oranını %17 den %8'e, hava yastığı bulunmasının %17 den %11'e, ikisinin birlikte olması yüz kırığı oluşma riskini %17 den % 5'e indirdiği tespit edilmiş.
Yapılan çalışmalarda emniyet kemeri ve hava yastığının hem yüz kırıklarının oluşumunu azalttığı, hava yastığı bulunan arabalarda yüz kırıklarının daha az görüldüğünü göstermiştir.
Yüz kırıklarının tipleri
Yüz kırıkları kırığın yerine göre isimlendirilir. Lefort sınıflaması plastik cerrahlar arasında en sık kullanılan sınıflamadır. Lefort 1 kırığında üst çene yüz kemiklerinden ayrılır, Lefort 2 kırığında üst çene ve burun yüz kemiklerinden ayrılır, Lefort 3 kırığında tüm yüz kemikleri kafa kemiklerinden ayrılır. Çene kırıkları ve elmacık kemiği kırıkları da kendi aralarında sınıflandırılır.
Yüz kırıklarının tedavisi
Yüz kemiklerinde kırık oluştuğunda vücudun diğer bölgelerinde hasar oluşturan büyük bir travma söz konusu ise önce onun tedavisi yapılır. Yüz kırıkları hayati tehlike ortadan kalktıktan sonra tedavi edilir. Göz altı, ağız içi, kaş üstü, saçlı deri gibi kırığa ulaşılabilecek ve gizlenebilecek kesiler yapılarak kemiklere ulaşılır. Plak ve vida ile kırıklar onarılır.Yüz kırıkları Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanları tarafından tam teşekküllü hastanelerde onarılmalıdır.
Önemli olan bu tip travmalardan korunabilmektir. Trafik kurallarına uyulması, emniyet kemeri takılması, hava yastığı buluanan arabaların tercih edilmesi, iş kazalarını açısından önlem alınması gibi basit tedbirlerle pek çok yaralanma önlenebilir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 61 61
www.esteizmit.com
28 Mayıs 2015 Perşembe
YANIKLARDA İLK MÜDAHALE NASIL OLMALI
YANIK YARALANMALARINDA HASTANE ÖNCESİ YAKLAŞIM
Yanık yaralanmaları sık karşılaşılan acil travma nedenlerinden biridir. En çok sıcak su ve alev yanıkları ile karşılaşılsa da elektrik yanıkları ve kimyasal yanıklar ülkemizde özellikle iş kazası şeklinde ortaya çıkabilmektedir. Yanık oluşan bölgeye yapılan yanlış müdahaleler yaralanmanın derecesini artırabilmekte ve bu bilinçsiz uygulamalar erken veya uzun dönemde tedavi ile alınacak sonucun başarısını azaltmaktadır.
Yanık yaralanmalarında yanlış uygulamalar
Yanık yaralanması sonrasında kişiler bu konuda yeterince bilinçli olmadıklarından ya hiçbir müdahale yapmadan sağlık birimlerine ulaşmaya çalışmakta ya da yanlış müdahaleler yaparak sağlık birimlerine geç ulaşmaktadır. Oysa yanık yaralanmalarında hasarın derecesinin artmamaı için ilk 15 -20 dk önemlidir. Yanıklı bölgeye buz tutulması, salça, diş macunu, yoğurt gibi malzemelerin sürülmesi sıklıkla yapılan hatalardır. Buzun oluşturduğu soğuk travma zaten hasarlanmış olan alandaki dokularda daha fazla hasar yaratmaktadır.
Yanık yaralanmasında ilk yapılması gereken
Yanık yaralanmalarında ilk yapılması gereken kişinin yanıcı maddeden uzaklaştırılmasıdır. Ancak kurtarıcı da kendini korumayı ihmal etmemelidir. Örneğin elektrik yanıklarında şartel kapatıldıktan sonra yalıtkan bir cisimle kişi elektrikten ayrılmalıdır. Yine kimyasal yanıklarda kurtarıcı kimyasal madde ile temas etmemeyecek şekilde önlem almalıdır.
Sıklıkla rastlanan sıcak su ve alev yanıklarında yanıklı bölgedeki giysiler uzaklaştırılmalı ve hemen oda sıcaklığındaki su ile yanıklı alan yıkanmalıdır. 15-20 dk yanıklı bölgenin su ile yıkanmasına devam edilmelidir. Bu işlemin ilk 15-20 dk yapılması yanığa bağlı zedelenmenin genişlemesi ve derinleşmesini engeller. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra yanıklar temiz pamuklu kumaşla sarılarak en yakın sağık birimine başvurulmalıdır. Yıkama sırasında genel vücut ısısının azalmaması için diğer alanlar sıcak tutulmalıdır. Eğer yanık kol veya bacakta oluşmuşsa kalp seviyesinden yukarda tutulmaları ödemi azaltacaktır.
Yanık sonrası hastaneye başvuru
Yanık yaralanması sonrasında başvulan sağlık merkezinde gerekli müdahaleler yapılmaya başlanacaktır. Yaralanmanın bütün detayları hakkında bilgi verilmei daha doğru tanı konulmasının en önemli anahtarıdır. Tüm detaylar doktora anlatılmalıdır. Yanlış uygulamalar ile zaman kaybedilmesinin tedavinin başarısını engellediği unutulmamalıdır.
Yanık yaralanmalarına müdahale
Yanığa bağlı yaralanmaların %90 ı önlenebilir nedenlerle oluşmaktadır. Öncelikle bu tür bir yaralanmanın oluşmaması için dikkatli olunmalı tüm önlemler alınmış olmalıdır. Eğer böyle bir yaralanma oluşursa ;
- Yanıcı maddeden kişi uzaklaştırılmalı
- Yanan bölgedeki giysiler uzaklaştırılıp 20 dk oda sıcaklığında su ile yıkanmalı
- Yıkama sonrasında temiz pamuklu kumaşla sarılarak en yakın sağlık birimine ulaşılmalı
- Buz,diş macunu,salça,yoğurt gibi yanlış uygulamalardan kaçınılmalı
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 6161
Etiketler:
drnurgülaltuntaş,
esteizmit,
plastikcerrahi,
yanık,
yanıkbakımı,
yanıkiyileşmesi,
yanıklıalananeyapılır,
yanıkmerkezi,
yanıksonrası,
yanıktaneyapılır,
yanıktedavisi
ELLERİNİZ SİZİ ELE VERMESİN
ELLERİNİZ SİZİ ELE VERMESİN
El estetiği niçin önemli ?
Ellerimiz günlük yaşamamızda en sık kullandığımız organlardan biri. Yüz; görünümün belirleyici öğesi olsa da bakımlı, genç görünen birinin elleri kırışık,lekeli ve damarları belirgin olduğunda yüzdeki estetik görünümü gölgeler. İlk tanıştığımızda insanların ellerini sıkarız, ellerimizle sürekli birşeyler alıp veririz, konuşurken kendimizi ifade etmek için ellerimizi kullanırız. Günlük hayatta böylesine sık kullanılan ellerin güzel görünmesine dikkat etmek gerekir.
El estetiğinde nelere dikkat edilir ?
Genç yaşlarda elin derisi parlak renkli,gergin, pürüzsüz ve cilt altı dokusu dolgundur. Yaşa bağlı dokularda yıpranma, güneşin olumsuz etkileri ile el derisinde incelme, cilt altı desteğin kaybolma, el üzerindeki toplardamarların belirginleşme, el cildinde lekelenme ortaya çıkar. Parmak hareketi için kullanılan tendonlarda belirginleşme artık elinizin yaşlandığının göstergesidir. Elimizi güneşin zararlı etkilerinden mutlaka korumalıyız ancak belli bir yaştan sonra oluşan değişiklikleri estetik cerrahi yöntemlerle düzeltmek mümkün.
El estetiği için yağ enjeksiyonu
Eldeki kaybolan deri altı dokunun restorasyonu için yağ enjeksiyonlarından yararlanılır. Vücudun başka yerinden alınan yağlar el derisi altına enjekte edilir. İlk başlarda bir miktar erime olsa da yağların %40 ı burada tutunarak doğal bir cilt altı desteği sağlar. Yağ enjeksiyonu sonrasında el cildi daha parlak ve gergin görünür.
El estetiği için dolgu uygulamaları
Elin estetik görünümünü düzeltmek için dolgu materyallerinden de yararlanılabilir. Yüz dolguları gibi 10-15 dk da enjekte edilen özel dolgular ile elin destek dokusu artırılır. Dolgu maddeleri el sırtından 4-5 noktadan verilerek tüm ele homojen olarak yayılır. Dolgu maddelerinin yaklaşık 18-24 ay sonra tekrar edilmeleri gerektiği unutulmamalıdır.
El estetiği için peeling
Elin estetik görünümünü bozan en önemli noktalardan biri el derisindeki lekelenmeler, bunlara peeling uygulaması yapmaktayız. Özel solusyonlarla el sırtına peeling uygulanır. Bİrkaç gün bakım gerektirir sonrasında lekelerde azalma olarak daha genç bir görünüm sağlanmış olur.
El estetiği için PRP
El estetiği için bir diğer yöntem PRP, estetik cerrahide yüz ve saçta sıklıkla uyguladığımız PRP el derisinin canlanması, daha parlak ve genç görünüm sağlanması için kullanılabilir. PRP kişinin kendi kanından hazırlanan serumun el sırtına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır.
Elinize önem verin, genç ve dinamik görünen bir yüzün güzelliğini kırışık ve lekeli bir el gölgelemesin.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
+90 262 331 61 61
12 Mayıs 2015 Salı
KOCAELİ ESTETİK CERRAHİ
KOCAELİ'DE ESTETİK CERRAHİ UYGULAMALARI
Kocaeli Estetik Cerrahları
Kocaeli Estetik Cerrahi alanında serbest çalışan , özel veya devlet hastanesi bünyesinde olan deneyimli plastik cerrahlara sahip bir kent. Kocaeli konumu itibariyle büyük illerle çevrelenmiş ve ülkemizin en önemli sanayi kenti olması nedeniyle Marmara bölgesinin önemli illeriden biridir. Sosyoekonomik düzeydeki gelişmeye bağlı olarak Kocaeli'nde genele paralel olarak estetik cerrahi uygulamalara giderek talep artmaktadır.
Kocaeli'de Estetik Cerrahların Uygulamaları
Kocaeli'de Estetik Cerrahlar en sık talep edilen burun estetiği ve meme estetiği başta olmak üzere tüm estetik ve rekonstrüktif cerrahi uygulamaları başarı ile gerçekleştirmektedir. Önceleri estetik cerrahi uygulamaları için İstanbul'u tercih eden Kocaeli halkı artık İstanbul'a gitmek zorunda kalmadan sorunlarını Kocaeli'de estetik cerrahlara başvurarak çözebilmektedir. Pek çok kişi İstanbul'a estetik müdahale için gitmeyi zaman ve para kaybı olarak görmekte ve gereksiz bulmaktadır.
Kocaeli'deki Estetik Cerrahi Klinikleri
Kocaeli'de estetik cerrahi kliniği bulunan çok az hekim vardır çoğunlukla hekimler özel hastane bünyesinde çalışmaktadır. Ancak özel klinikler sadece estetik cerrahi müdahalesine ihtiyaç duyulan hastalara hitap ettiği için daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle Kocaeli'de estetik cerrahi müdahalesine gerek duyan hastaların ihtiyaçlarını göz önünde bulundururark Estetizmit kliniğini kurduk. Böylece butik bir ortamda, kendilerine yakın bir merkezde, modern ve steril şartlarda estetik işlem yapılabilmesi konforunu hastalarımıza yaşatmış oluyoruz.
Kocaeli'de Estetik Cerrahi Kliniklerinde yapılan işlemler
Kocaeli'deki Estetik Cerrahi Kliniklerinde burun estetiği,meme estetiği, karın estetiği, yüz estetiği başta olmak üzere tüm estetik ameliyatlar, el cerrahisi,deri tümörleri, meme onarımları gibi rekonstrüktif işlemler, botoks dolgu enjeksiyonları gibi ameliyatsız işlemler yapılmaktadır. Estetik Cerrahi müdahalelerinin Estetik,Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanları tarafından yapılması gerektiği akılda tutulmalıdır. Güzellik salonu adı altında açılan pek çok merkez doktor olmayan kişilerin kontrolünde olup ticari kaygılarla çoğunlukla insanların sağlığını hiçe sayan uygulamalar yapmaktadır. Bu konuda dikkatli olunmalıdır. Kocaeli'deki uzman Estetik Plastik Cerrahi doktorlarının görev yaptığı yerlerde estetik cerrahi uygulamaları yaptırmaya dikkat edilmelidir.
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
0 262 331 61 61
0505 799 29 98
8 Mayıs 2015 Cuma
RHİNOPLASTY, "NOSE JOB",РИНОПЛАСТИКА
RHINOPLASTY " NOSE JOB
Although the most commonly performed plastic surgery rhinoplasty surgery in our country is one of the most difficult plastic surgery. The nose is an important organ in terms of function as important appearance where a combination of different tissues.
Shortening the length of the nose ,dorsal hump removal, correction of cartilage and bone deviation of the nose, the nose tip correction procedures applicable in aesthetic surgery of the nose.
Nose surgery can be applied from 18 years of age.
BEFORE RHINOPLASTY
Our clinic medical and social history of the patients admitted for this purpose are detailed. Photos taken after the examination. Photos are exposed through deformities are made planning on where the surgery will be corrected. Patients are informed of medically possible considering the expectations. Current design programs are being used for this purpose but not fully reflect the fact that it is not possible.
If non-use of aspirin before surgery and must be at least 3 weeks. Herbal teas are enhancing effect of bleeding, pain relievers, should be given vitamin supplements to 1 week.
Nose surgery is performed under general anesthesia in the operating conditions. Nose surgery can be open or closed. The operation takes about 2 -2.5 hours.
After the surgery, the pain may be resolved with mild painkillers. Swelling and bruising may occur and appear to subside within a few days.
In order to support cartilage is placed into the nose tubular silicone tampons that allow breathing and the silicon tampons can be remove in post operative two days. Disturbing nasal tampon does not occur during removal of a pain. Following the advice in the form of postoperative care of patients allows for comfortable postoperative period passed.
As with any surgery, nose surgery after bleeding, infection, and occur rarely placed in the middle hole in the cartilage of the nose. However, problems are the most common complications of aesthetic nasal surgery. Secondary operating rate of 10% after nose surgery all over the world.
M.D. NURGUL ALTUNTAS
Aesthetic Plastic Surgeon
M.D. NURGUL ALTUNTAS
Aesthetic Plastic Surgeon
More information: www.esteizmit.com
+90 262 331 61 61
+90 505 799 29 98
bilgi@esteizmit.com
7 Mayıs 2015 Perşembe
MEME KÜÇÜLTME KİMLERE UYGULANIR?
MEME KÜÇÜLTME KİMLERE UYGULANIR??
Meme boyutunun aşırı büyük olması boyun ve sırt ağrılarına sebep olması, hijyenik problemlere yol açmasının yanında görüntü olarak da oldukça rahatsız edicidir. Meme küçültme ameliyatı düşünenlerin ilk önce Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanına muayene olarak işlemle ilgili olarak bilgi almaları önerilir.
Meme küçültme ameliyatı için uygun adaylar
Büyük ve sarkık memeler fiziksel ve estetik olarak oldukça rahatsız edicidir ve çoğunlukla psikolojik problemlere yol açar; bu şikayetle plastik cerraha başvuran meme gelişimi ve psikososyal gelişimi tamamlanmış, ameliyat için engeli olmayan bireyler meme küçültme için uygun adaylardır. Meme küçültme eğer meme dokusu ciddi rahatsızlık verecek boyutlara ulaşmışsa erken yaşlarda da uygulanabilir.
Meme küçültme ameliyatı öncesi bilinmesi gerekenler
Meme küçültme öncesinde estetik cerrahınız ayrıntılı muayene ve ölçümlerinizi yaparak ameliyatla ilgili detayları size anlatacaktır. Meme küçültme sonrasındaki süreçte iyileşme döneminde neler yaşanabileceği konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Siz de bu konuda aklınıza takılanları cerrahınızla paylaşın. Meme küçültme sonrası sonuçların karşılaştırılabilmesi için fotoğraf çekimleri yapılacaktır. Meme küçültme güvenli bir ameliyat olmakla birlikte her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme işlemin de risklerin oluşabileceği unutulmamalıdır. Cerrahınıza beklentilerinizi açık yüreklilikle ifade etmeniz ameliyat sonrası memnuniyetiniz açısından çok önemlidir. Bazen cerrahınızın meme büyüklüğünüz ile ilgili düşüncesi sizinkiyle aynı olmayabilir bu yüzden tüm isteklerinizi cerrahınıza net bir şekilde ifade etmelisiniz.
Meme küçültme ameliyatı öncesinde yapılması gerekenler
Meme küçültme ameliyatı öncesinde anestezi ile ilgili tetkikleriniz, meme ultrasound veya mammografi gibi meme görüntüleme tetkikleriniz yapılacaktır.Meme küçültme öncesinde olumsuz sonuçları en aza indirmek için en az iki hafta sigarayı bırakmanız önerilir. Kanamayı artırıcı ilaçlar ve bitki çaylarından mümkün olduğunca uzak durmalısınız.
Meme küçültme ameliyatı
Meme küçültme ameliyatı ortalama 3-4 saat sürmektedir. Meme küçültme ameliyatında pek çok teknik olmasına rağmen en sık “ters T” tekniği kullanılmaktadır. Meme ucundan başlayarak meme altı oluğuna uzanan ve meme altı oluğu boyunca devam eden iz sutyenden gözükmeyecek şekilde planlanır. Meme küçültme ameliyatı ile birlikte meme ucu daha yukarıya taşınırken fazla cilt ve yağ dokular çıkartılır. Meme küçültme uygulandıktan sonra kalan dokulara şekil verilerek memelerin yeni hali oluşturulur. Bazen koltuk altındaki yağ birikimleri için liposuction gerekebilir.
Meme küçültme işlemi tamamlandıktan sonra meme üzerinde basit bir pansuman olur ve özel sutyen giydirilerek ameliyattan çıkarılısınız. Meme küçültme sonrasında hastanede 1-2 gün kalınır. Taburcu olduktan 3-4 gün sonra günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz ancak spor gibi ağır aktivitelere 6 hafta sonra dönebilirsiniz. Meme küçültme sonrasında basit ağrı kesiciler ile giderilebilen ağrılar olabilir.
Meme küçültme sonrasında yeni görünüm
Meme küçültme sonrasında oluşan şişlik ve morluklar birkaç gün içinde geçebilse de memenin tam olarak şekil alması 6- 12 ay sürmektedir. Bu zaman sürecinde kilo değişimleri , hamilelik hormonal değişim gibi nedenlerle memelerinizde farklılık oluşabilir. Estetik Cerrahınız çok özenli çalışsa bile meme küçültme sonrasında iz kalacağını aklınızda bulundurmalısınız.
Meme küçültme ameliyatı sonrası olumsuz durumlar
Meme küçültme ameliyatı sonrasında erken dönemde kanama, enfeksiyon , yara açılması gibi durumlar yaşanabilir. Meme boyutları arasında veya meme ucunun pozisyonu arasında asimetriler olabilir. Meme küçültme uygulanan çok büyük memelerde meme ucunun kısmi veya tam kaybı gözlenebilir. Yara iyileşmesinde bozukluk olan kişilerde meme küçültme işleminin izleri belirgin olarak kalabilir. Bu olumsuz durumların çok sık görülmediği ama her zaman görülebileceği unutulmamalıdır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)