25 Haziran 2015 Perşembe

BURUN AMELİYATI SONRASINDA MORLUK ve ŞİŞLİK

"Günümüzde dokulara daha az hasar veren tekniklerin kullanılması ile burun estetiği sonrası morluk ve şişlik daha az görülmektedir"



Burun pekçok farklı özelliğe sahip dokunun birarada bulunduğu bir organdır. Sert burun kemiği,daha 
yumuşak ve beslenmesi zor kıkırdak doku, nemli burun içi mukozası, kemik ve mukozadan oluşan konkalar gibi pekçok farklı yapının bir arada bulunduğu bir organdır. 

Burun estetiğinde amaç işlevsel ve görsel açıdan bu dokular arasındaki harmoniyi yeniden sağlamak ve bunu en az hasar oluşturacak şekilde yapmaktır. 

Özellikle kıkırdaklar ve kemik üzerindeki beslenmeyi sağlayan zarların zedelenmemesi iyileşme döneminin daha rahat geçirilmesini sağlar. 

Cerrahi işlem sonrası yumuşak dokulardaki etkilenmeye bağlı olarak şişlik ve morluk olması doğaldır. Ancak dokulara dikkatli müdahale edildiğinde morluk göz altında sınırlı bir bölgede oluşmakta ve birkaç gün içinde kaybolmaktadır. Burun çevresindeki şişlikler ise ortalama 1 ayda tamamen geçmektedir. 


Burun estetiği sonrası şişlik ve morluklar için ne yapılır?


Ameliyat günü ve ertesi gün herşey yolunda iken 2-3 gün şişlik ve morlukta artış yaşanabilir. 4.günden sonra ise şişlik ve morluklar azalmaya başlayacaktır. Ameliyat sonrası dönemde baş yukarda olacak şekilde iki yastıkla yarı oturur pozisyonda yatılması ve sağa sola çok dönülmemesi şişliklerin oluşumu azaltır.

İyileşme döneminde yeşil çay gibi bazı bitki çayları ödemlerin rahat atılmasını sağlayabilir. Yine morlukları azaltıcı kremler gerekli olursa kullanılabilir.

İyileşme döneminde bol sıvı alınması ödemlerin hızlı atılması açısından yararlı olabilir. Sigara içen hastalarda bu şikayetlerin daha fazla olduğu iyileşmenin daha geç olduğu görülmektedir. Bu nedenle ameliyat öncesi mutlaka bırakılması önerilir. 

Burun estetiği iyi planlanılması ve titiz çalışılması gereken bir ameliyattır. Cerrahi olarak dokulara saygılı tekniklerin kullanılması ameliyat sonrası dönemde de hastanın önerilere uymasıyla iyileşme dönemi oldukça rahat geçer. Ancak tüm bunlara rağmen bazı hastalarda aşırı morluk ve şişlik oluşabileceği unutulmamalıdır. 

Op.Dr.Nurgül Altuntaş

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı 

+90 262 331 6161
+90 5057992998





24 Haziran 2015 Çarşamba

ESTETİK CERRAHİ İSTEYENLER: SİGARAYI BIRAKIN!


Görselliğin giderek daha da önem kazandığı bir çağda yaşıyoruz. Buna paralel olarak daha güzel görünebilmek için zamanla daha fazla insan estetik cerrahi müdahalelere başvuruyor.


Ancak kişiye ait bazı faktörler estetik cerrahide elde edilebilecek sonucu olumsuz etkiliyor. Bunlardan en önemlisi sigara kullanımı;


Sigaranın kansere yol açması veya kalp hastalıklarını tetiklemesi gibi olumsuz etkileri daha çok biliniyor. Öte yandan sigara deri için direkt bir toksindir, çok erken yaşlarda derinin incelmesine ve kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Aynı zamanda estetik cerrahi işlemleri açısından pekçok açıdan risk oluşturur.


Sigaranın olumsuz etkileri nelerdir?


Estetik Cerrahi müdahalelerin çoğunda derinin kanlanması yani beslenmesi olumsuz etkilenir. Sigara küçük damarlar üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle zaten cerrahiye bağlı olarak etkilenen deri kanlanmasını ciddi oranda bozar. Sigara içmeyen kişilerde derinin beslenmesi hızlı bir şekilde yeniden sağlanırken sigara içen kişilerde bu adaptasyon daha geç ve zor olur.

Sigara damarlarda oluşturduğu olumsuz değişiklikler ile kalbin fonksiyonunun bozulmasına dolaysıyla cerrahi sonrasında kanlanma bozukluklarına yol açar. İyileşme gecikir ve daha fazla iz kalır.

Sigara aynı zamanda genel anestezi alan hastalarda da risk oluşturur. Akciğer yapısını bozarak havalanmayı olumsuz etkiler, salgılarda artışa neden olarak hava yolu problemleri oluşturabilir. Kanın yoğunluğu artırarak bacaklardaki kanın kalbe dönmesini zorlaştırır ve ölümcül boyutlara ulaşabilen akciğer embolisine neden olabilir.

Tüm bu olumsuz etkileri nedeniyle özellikle estetik cerrahi müdahalesi düşünüyorsanız biran önce sigarayı bırakın. Ameliyatta ve ameliyat sonrası dönemde yaşanabilecek sorunları bu şekilde oldukça azaltmış olursunuz.

Daha iyi bir cerrahi sonuç için sigaradan uzak durmanızı öneriyoruz.

Op.Dr.Nurgül Altuntaş

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

+90 262 331 6161
+90 505 799 2998

www.esteizmit.com

"BEN" LERİNİZİ TAKİP EDİN

Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığımız bir mevsimdeyiz, acaba güneşin zararlı etkileri hakkında yeterince bilinçli miyiz? 


Güneşin cildimizde oluşturduğu zararlı etkilerden biri de benleri olumsuz etkilemesi. Halk arasında "ben" olarak adlandırılan derideki melanosit hücrelerinin birikmesi ile oluşurlar. Melanositler deriye rengini veren "melanin"isimli maddeyi salgılarlar. Melanositler bir noktada daha yoğun biriktiklerinde salgıladıkları  melanin nedeniyle o bölge deriye göre daha koyu olabilir. 



Benler doğumdan itibaren bulunabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilirler. Deriden kabarık veya deriyle aynı seviyede bulunabilirler, açık kahverengiden siyaha kadar koyu tonlarda ortaya çıkarlar. Doğumda varolan benlerde zamanla çevresel etkilerle renk değişimi veya boyut artışı ortaya çıkabilir. 

Benler neden takip edilmeli?

Benlerin bazılarında zamanla deri kanserine dönüşüm ortaya çıkabilir bu nedenle yakından büyüklük,renk ve vasıfları takip edilmelidir. Hatta bazen değişim ortaya çıkmadan bazı benlerin cerrahi olarak çıkartılarak patolojik inceleme yapılması önerilir. Görüntü olarak iyi ya da kötü huylu olması ayıredilemeyeceğinden patolojik tanı çok önemlidir.

Cerrahi olarak çıkarılması önerilen benler;

  • Sınırları düzensiz olan 
  • 5 mm den büyük ve/veya son zamanlarda boyut artışı görülen
  • Birden fazla renk tonu içeren
  • Üzerinde yara,kanama ,kabuklanma olan 
  • Çevresinde tahrişe bağlı kızarıklık olan, sürekli travmaya maruz kalan 
  • Şekil,boyut ve renginde değişim gözlenen benler, şeklinde sıralanabilir. 
Son zamanlarda fiziksel olarak değişim gösteren ve riskli gruba giren benler dermatoskop muayenesi sonrasında veya klinik gözlemlere dayanılarak cerrahi olarak çıkarılır.

Benler nasıl çıkarılır?


Benler genel olarak lezyonun olduğu bölgeye lokal anestezi uygulanarak çıkarılır. Çıkarıldıktan sonra benin büyüklüğüne göre gerektiği kadar dikiş konulur. Yara üzeri özel bantlarla pansuman yapılarak kapatılır. Alınan materyal mikroskobik inceleme için patolojiye gönderilir.
Cerrahi dışı koterizasyon,laser, kryoterapi gibi tedavi seçenekler mevcuttur. Ancak cerrahi eksizyon lezyonun tamamen çıkartılması için en geçerli yöntemdir.
Benlerin çıkartılması yaklaşık 10 dk sürer, kişi normal yaşantısına devam eder. Basit pansuman dışında özel bir bakıma ihtiyaç duyulmaz. Cerrahinin yapıldığı bölgeye göre dikişler 7-10 gün içinde alınır.

Benler nasıl cilt kanserine dönüşür?


Benlerin cilt kanserine dönüşümünde en önemli etken ozon tabakasının incelmesi ile giderek daha yoğun maruz kaldığımız ultraviyole ışınlardır. Ayrıca beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi,endüstriyel gelişimin artmasına bağlı kanserojen maddelerin yaygınlaşması bu durumu tetiklemektedir.
Özellikle açık alanda çalışan, açık tenli,vücudunda fazla miktarda beni olan kişilerin düzenli olarak benlerini Plastik Cerrahi veya Dermatoloji bölümünde kontrol ettirmesi faydalıdır. 
Benlerin cilt kanserine dönüşüm riskini azaltmak için güneşin dik geldiği saatlerde dışarda bulunmamak; şapka,gözlük ,güneş koruyucu ile dışarı çıkmak oldukça etkilidir. 

Benlerin cilt kanserine dönüşümü sonrasında erken evrede tanılanabilen pekçok lezyon cerrahi olarak çıkartılarak tamamen tedavi edilebilmektedir. Sık kontrol ve erken teşhis bütün hastalıklarda olduğu gibi burada da çok önemlidir. 

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı 

+90 262 331 61 61 


+90 505 7992998











2 Haziran 2015 Salı

DOĞUŞTAN TETİK PARMAK NEDİR?

KONJENİTAL (DOĞUŞTAN) TETİK PARMAK 

Tetik parmak; parmakların hareketini sağlayan tendon yapıların kemiğe tutunduğu noktalarda darlık olması sonucu parmağın açılıp kapanma hareketini yeterince yapamaması olarak tanımlanabilir.
Erişkinler parmağın belli bir noktaya kadar açıldığı daha sonra takılma hissi olduğu şeklinde ifade ederler. Tetik parmak nedeni belli olmamakla birlikte doğuştan çocuklarda da görülebilir.



Çocuklarda tetik parmak 

Tetik parmak çocuklarda %0.05- 3 oranında görülebilir. Doğumda tanı konulamaz genel olarak çocuğun elini kullanmaya başladığı 1 yıldan sonra farkedilir. Çoğunlukla başparmak etkilenir diğer parmaklarda görülme olasılığı düşüktür. Doğuştan tetik parmak deformitesi olan 4 çocuktan birinde her iki el birlikte etkilenir. Diğer el anomalileri ile ilişkili değildir. 

Doğuştan tetik parmak neden olur?

Tetik parmak nedenleri tam olarak bilinmemektedir, tendonu kemiğe sabitleyen ve hareket sağlanması için makara gibi işleyen pulley yapılarının el parmak bileşkesinde yerleşmiş olanı bilinmeyen bir nedenle kalınlaşarak bu bölgede tendon hareketini engellemektedir. 

Çocuklarda tetik parmak tanısı 

Çocuklarda genel olarak 1. parmak el bileşkesinde mercimek tanesi şeklideki nodülün ele gelmesi ilk farkedilen durumdur. Daha sonra parmak hareketlerinde kısıtlılık ortaya çıkar. Tanı parmak işlevi değerlendirerek konulur. 

Çocuklarda tetik parmak tedavisi 

Tetik parmak tedavisinde atelleme, fizik tedavi, nodül içine ilaç enjeksiyonu gibi ameliyatsız teknikler denenebilir. Bu yöntemlerin çocuklarda uygulanması oldukça zordur. Bazı çalışmacılar %10-15 oranında tetik parmağın zamanla kendiliğinden gerileyebildiğini tespit etmiştir. Bu nedenle bir süre ameliyatsız teknikler uygulanarak gözlem yapılabilir. Eğer hareketlerde iyiye gidiş sözkonusu ise beklenebilir. Ancak kısıtlanmada artış varsa cerrahi tedavi düşünülmelidir. 

Doğuştan tetik parmak deformitesinde cerrahi 

Çocuklarda tetik parmak onarımı genel anestezi altında mikrocerrahi yöntemi ile uygulanır. Başparmak el bileşkesine yapılan 1- 1.5 cm uzunlamasına kesi ile kalınlaşmış olan A1 pulleyine ulaşılır ve pulley uzunlamasına kesilir. Bu bölgede parmağın duyu sinirleri bulunmaktadır çok titiz çalışılmalıdır. 

Tetik parmak cerrahisi sonrası 

Tetik parmak cerrahisi sonrasında basit yara bakımı yeterlidir. Ancak parmak haketlerinin desteklenmesi için bir süre fizik tedavi uygulanması yararlı olabilmektedir. 

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı 

+90 262 331 61 61 
+90 505 7992998




1 Haziran 2015 Pazartesi

BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER

Burun estetiği sonrası 

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişiler ameliyatla ilgili değil ameliyat sonrası ile ilgili kaygılar taşırlar. Genel olarak ameliyat sonrası ile ilgili yakınlarından duydukları veya internetten okudukları deneyimler kafa karıştırıcı olmaktadır. Bu nedenle burun estetiği ile ilgili pekçok mit oluşmuştur.
Burun estetiği ile ilgili en sık sorulan sorulardan bazılarının cevaplarını burada bulabilirsiniz.






Burun estetiği sonrası hastanede kalınır mı?


Burun estetiği sonrasında genel olarak 1gün hastanede kalmayı öneriyoruz. Aynı gün eve çıkılabilir ancak genel anestezi uygulaması yapıldığı için bir gün gözlem altında olmak önerilir.

Burun estetiği sonrası ağrı olacak mı?


Burun estetik ameliyatı sonrasında ilk gün burun çevresinde hafif sızı olabilir ancak kişinin konforunu bozacak kadar değildir ve basit ağrı kesiciler ile kontrol edilebilir.Birkaç gün bu sızı devam edebilir.

Burun estetiği sonrası tampon çıkarılırken acı çekecek miyim?


Burun estetik ameliyatlarında artık silikon tamponlar kullanılmaktadır. Önceki yıllarda kullanılan bez tamponlar burun iç kısmındaki dokulara yapıştığı için çıkartılırken rahatsız edici olmaktaydılar. Günümüzde kullanılan tamponların çıkarılması oldukça basittir ve herhangi bir ağrıya neden olmaz.

Burun estetiği sonrası beslenme nasıl olmalıdır?


Burun estetiği sonrasında özel bir diyete gerek yok. İlk günlerde sulu, ılık, çiğneme gerektirmeyen yumuşak gıdalarla beslenilmesi daha uygundur.

Burun estetiği sonrası kanama olur mu?


Burun ameliyatı sonrasında ilk günlerde hafif sızıntılar olabilir. İlk 2 hafta daha yoğun kanamalar nadiren görülebilir basit tampon uygulaması ile çoğunlukla durdurulabilir. Eğer tüm uygulamalara rağmen aktif bol miktarda kanama devam ediyorsa tekrar uyutularak durdurulması gerekebilir.Bu şekilde kanamalar çok nadir görülür.

Burun estetiği sonrası duş alınabilir mi?


Burun üzerine konulan alçı çıkarıldıktan sonra duş alınabilir. İlk hafta başı geriye atarak temizlik sağlanabilir.


Burun estetiği sonrasında güneşlenmeye ne zaman başlayabilirim ?


Burun estetiği sonrasında ilk 6 hafta direkt güneşin altında kalınması veya solaryuma girilmesi sakıncalıdır. İlk 6 ay enaz 50 faktörlü güneş koruyucu kullanılarak güneşin zararlı etkilerinden korunulmalıdır.

Burun estetiği sonrası spor yapabilir miyim ?


Burun estetiği sonrasında  3 hafta tenis, yüzme gibi ağır sporlar yapmanız sakıncalıdır. Ameliyattan 6 hafta sonra koşma,yürüyüş,pilates yapabilirsiniz. Spor aktiviteleri sırasında burnunuza darbe almamaya dikkat etmelisiniz.

Burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Burun estetiği sonrasında 7-10 iki yastıkla başınız hafif yukarda yatmanız önerilir. Önce açılan kıyafetler giymeniz yararlıdır. İlk 1 hafta günlük aktivitelerde dikkatli olunmalı fazla yorulmamalıdır. Ameliyat sonrası alkol ve sigara tüketilmemelidir.

Burun estetiği sonrasında hangi ilaçları kullanmalıyım?


Doktorunuz antibiyotik,ağrı kesici reçete edecektir, bir de burun ucundaki kabukların yumuşaması için süreceğiniz bir antibiyotikli merhem. Bunları düzenli bir şekilde kullanmanız gereklidir.

Burun estetiği sonrası gözlük kullanımı nasıl olmalıdır?


Burun estetiği sonrasında 4 hafta gözlük kullanımı önerilmez ,daha sonra hafif çerçeveli gözlük kullanılabilir. Lens 5 günden sonra kullanılabilir.

Burun estetiği sonrası nefes alma ne zaman düzelir?


Burun estetiği sonrasında tamponlar çıktığında nefes almanız rahatlar ama tamponların çıkarıldığı alanlarda ödem olduğu için yeniden kapanır ve 3. hafta yavaş yavaş açılmaya başlar. 6.aya kadar burun nemli dokularında kurumaya bağlı olarak ara ara nefes tıkanıklıkları yaşanabilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi

+90 262 331 6161

www.esteizmit.com

















DR.NURGÜL ALTUNTAŞ KİMDİR?

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı.

Dr.Nurgül Altuntaş 1982 yılında Trabzon’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesinden mezun oldu ve aynı yıl Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesinde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimine başladı. 2011 yılında uzmanlık tezini  “Yanak defektlerinin onarımı” konusunda hazırlayarak uzmanlık eğitimini bitirdi. 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesine atandı.  Ekim 2014 itibari ile “Esteizmit ” adı altında kendi muayenehanesi açtı.
Evli, Mete ve Ece isimli iki çocuk annesi olan Dr.Nurgül Altuntaş’ın ilgi alanları edebiyat ve tarihtir. Öykü ve şiir yazmaktadır lise yıllarında bu dallarda ödüller almıştır. İngilizce ve Rusça bilmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 3.sınıfına devam etmektedir.
 Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneğine ve Estetik Cerrahi Derneğine üyedir.

Bilimsel Aktiviteler

Katıldığı kongreler, kurslar ve seminerler

28.Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği  Ulusal Kongresi 20-23 Eylül 2006, Ankara
I.Temel Mikrocerrahi Kursu,Rekonstruktif Mİkrocerrahi Derneği, 18 – 22 Eylül 2007 DETAE Istanbul
29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi, 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
III.. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi , 26-28 Kasım 2007,İstanbul
IV. Ulusal Rekonstruktif Mikrocerrahi Kongresi 17-19 Aralık 2009, Antalya
Türk Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği III.Asistan Okulu 29 Nisan – 6 Mayıs, ANTALYA
32. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi 15-19 Eylül 2010,Trabzon
FUE tekniği ile Saç ve Kaş Ekimi Kursu  32. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Ulusal Kongresi 15-19 Eylül 2010,Trabzon
Estetik Plastik Cerrahi Derneği 18.Ulusal Kongresi, 11-12 Ocak 2014, İstanbul
6. International Eurasian Aesthetic Plastic Surgery Course, 19 -21 Haziran 2014,İstanbul
2. İstanbul Advanced Rhinoplasty Course, 22 Haziran 2014,İstanbul
36. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi Ekim 2014,İstanbul
Estetik Cerrahi Derneği  19. Kongresi Ocak 2015, İstanbul
FTC iple yüz germe workshop Ocak 2015,İstanbul
Allergan Medical İnsttitute, Supporting excellence in facial aesthetics Mart 2015, İstanbul

Uluslararası Yayınlar

High-pressure paint gun injection injury of the hand: a case report. Oktem F, Oçgüder A, Altuntaş N, Bozkurt M, Tellioğlu AT. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2009 Jun;62(6):e157-9.
An unusual complication after routine intravenous cannulation: a case report.  Oktem F, Sanli E, Erkan N, Tellioglu AT, Celik S, Adabag A. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2008 Nov;61(11):1407-8
 Polidocanol injection for chemical delay and its effect on the survival of rat dorsal skin flaps.   Menevşe GT, TeomanTellioglu A, Altuntas N, Cömert A, Tekdemir I. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2014 Jun;67(6):851-6. doi: 10.1016/j.bjps.2014.02.022. Epub 2014 Mar 4.
Combination of rhomboid flap and double Z-plasty technique for reconstruction of palmar and dorsal web space burn contractures. Sari E, Tellioglu AT, Altuntas N, Seven E, Ozakpinar HR. Burns. 2015 Mar;41(2):408-12. doi: 10.1016/j.burns.2014.07.017. Epub 2014 Sep 20.

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

Erkan N, Öktem H, Üregen S, Aksu İ, Tellioglu AT. Yeni bir teknik ile web aralığı rekonstrüksiyonu. 29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no 84. 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
Şanlı E, Öktem FH, Erkan N, Çelik SY, Adabağ A, Tellioğlu AT. Rutin katerizasyon sonrası görülen nadir bir komplikasyon. 29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no 224. 17 – 20 Ekim 2007, Eskişehir.
Öktem HF, Öçgüder DA, Altuntaş N, Bozkurt M, Tellioğlu AT. Yüksek basımçlı boya tabancası ile oluşan el yaralanması. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 626 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Menevşe GT,  Altuntaş N, Öktem HF, Tellioğlu AT. Trachinus Draco (Weever Fish ) ile temas sonrası gelişen yumuşak doku nekrozu. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 634 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Menevşe GT,  Tellioğlu AT, Altuntaş N, Cömert A, Tekdemir İ. Rat dorsal deri flebinde Aethoxysklerol ( polidokonol )ile kimyasal delay oluşturulması. 30. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 417 ,15 – 19 Ekim 2008, Antalya.
Altuntaş N, Aksu İ, Eker E, Tellioğlu AT, Menevşe GT, Özakpınar HR. Ulnar Arter Yokluğu ve Aksesuar Arter ile Kompansasyonu: Olgu Sunumu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 176- 177, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntaş N, Menevşe GT, Eker E, Tellioğlu AT. Saç- İplik Turnike Sendromu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 201- 202, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntaş N, Menevşe GT, Özakpınar HR, Tellioğlu AT. Kübital Tünel Cerrahisi Sonrası Lokalize Hipertrikozis: Olgu Sunumu. 31. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresi , Bildiri Kitabı , Sayfa no: 286, 17- 21 Ekim 2009, Adana.
Altuntas N, Aksu İ, Eker E, Menevşe GT, Öktem HF, Özakpınar HR, Tellioğlu AT.  Ven anastomozu ile modifiye edilen ters akımlı sural flep uygulamaları.  IV. Ulusal Rekonstruktif Mikrocerrahi Kongresi, Bildiri Kitabı , Sayfa no: 60 – 61,17-19 Aralık 2009, Antalya
 Tetik G, Öktem H F, Altuntaş N, Tellioğlu AT. Geniş meningomyelosel defektlerinin onarımında yeni bir yaklaşım: dorsal interkostal arter perforatör flebi ile onarım, 32. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi, Bildiri CD si. 15-19 Eylül 2010 , Trabzon.
Altuntaş N, Özakpınar HR, Öktem F, Durgun M, Tellioğlu AT. Sendromik olmayan multiple bazal hücreli karsinom: olgu sunumu, 32. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi,, Bildiri CD si. 15-19 Eylül 2010, Trabzon.